SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT -505 KELANA JAYA

4 Ogo 2011

'Sejahterakah Kedah?' naskhah fitnah terbaru di pasaran

Oleh: Mat Kering Bakaq Bata

Isu fitnah risalah 'Kedah Tertipu' agaknya belum diambil tindakan apa-apa oleh polis, kini

muncul pula buku 'Sejahterakah Kedah?'. Begitulah pendedahan yang dibuat oleh Exco Kerajaan Negeri Kedah, YB Dr. Ismail Salleh dan Pengarah Penerangan Negeri Haji Zulkifli Yahya dalam sidang media kelmarin.

Mengikut Dr. Ismail kandungannya banyak yang fitnah serta tidak menjawab bukan pencapaian Kedah Sejahtera yang dikeluarkan oleh kerajaan negeri. Ada juga perkara yang dibangkitkan tu dah settle pun tapi oleh kerana UMNO Kedah tertinggal keretapi, tak ikuti perkembangan lalu depa bangkitkan semula isu lapok tu.

MK pun tak mau komen lebih-lebih sebab tak baca lagi buku tu, baru dapat info dari Sinar Harian di samping FB rakan-rakan maya. Kena baca dulu baru sedap nak tibai pun.

Ikut kata Hj Zul, buku tu masih ada kat pejabat Tok Mat Bashah belum edar lagi. Depa dapat naskah tu dari pencetak... maklumlah semua pencetak kat Malaysia ni kawan-kawan dia belaka.

Sebagai kerajaan negeri memang begitulah.. pembangkang dok teropong salah silap sepanjang masa. Takdak isu besaq tembak isu kecik, takdak isu kecil buat fitnah, ada-adakan cerita. Kerajaan sibuk bekerja untuk kesejahteraan rakyat depa pulak sibuk dok korek cari tang mana silap kerajaan. maklumlah pembangkangggg...

Tunggu lepas dapat buku tu nanti MK bagi komen.